În Poiana Braşov au fost 15 grade Celsius, iar cei care oftează după zăpadă trebuie să se consoleze cu activităţi legate, mai degrabă, de o toamnă târzie.

Au făcut trasee prin pădure, au închiriat biciclete sau au petrecut ore bune la spa ori în centrele de agrement.

Într-un peisaj de poveste, aceşti turişti au profitat de traseele montane încă practicabile, în lipsa zăpezii, şi au luat drumul cabanelor din Piatra Craiului. Părinţi şi copiii au avut parte de imagini de toamnă târzie.

În staţiuni, însă, mulţi sunt dezamăgiţi şi au căutat magazinele şi zăpada.

Pentru cinci nopţi de cazare în Sinaia, cu mic dejun, cine festive şi întâlnire cu Moş Crăciun, o familie din Constanța a pregătit un buget de aproximativ 5.000 de lei.

Turistă, intrebată de bugetul pregătit: „Vreo 700, 800 de lei că sunt copiii şi văd şi vor de toate. Am zis că suntem în concediu şi merită.”

Fără zăpadă, copiii s-au distrat mai ales la centrele de agrement. Băieţii au fost fascinaţi de maşinile off-road, iar părinţii au făcut câteva ture cu bicicleta sau au încercat centrele spa.

A fost o zi potrivită şi pentru cumpărături.

Bărbat, intrebat despre bugetul pregătit: „Mai bine întrebaţi soţia, să zică ea ce buget nelimitat.”

Daciana Sibianu, reprezentant hotel: „Am avut pachete de 6 şi de 4 nopţi. Turiştii ajung şi az. Am pregătit pachete pentru toată familia, doamnele tratamente la spa, iar pentru copii, distracţie la escape room, unde avem camere noi. Am pregătit mâncare bună, cină festivă.”

Pachetele pentru Crăciun încep de la 350 de euro, iar cei care au ales să petreacă şi Revelionul la munte plătesc în plus circa 10-15%.