Pe 10 aprilie 1912, Titanicul parasea pentru prima si ultima oara portul britanic Southampton. De atunci s-au scris zeci de carti, s-au facut documentare si filme celebre cu acelasi nefericit final.

Povestea bogatilor inceputului de secol care au avut de toate, numai noroc nu, si care au pierit in apele reci ale Atlanticului trezeste si astazi interes. Tocmai de aceea, la implinirea unui secol de la naufragiu, o copie fidela a celebrului vapor ii va reface traseul.

La bord se va afla si romanul Cornel Tabacaru, un om de afaceri excentric pasionat de aventura. El este clientul cu numarul unu al croazierei si unul din cei doi milionari care au cumparat cea mai scumpa cabina: 50.000 de euro pentru doua persoane. Va calatori impreuna cu sotia sa, Alina, alaturi de care traieste de 35 de ani.

''Eu stiu ce inseamna sa fii pe o croaziere VIP", spune Cornel Tabacaru.

De aceasta data, sotii Tabacaru vor porni intr-o calatorie in timp. Pasagerii acestei curse aniversare vor retrai atmosfera de pe Titanic. De la cabine, pana la restaurante, meniu si tinute toate vor fi ca acum un secol. Evident exista si amprenta epocii moderne: nu vor lipsi: piscinele, salile de spa sau de fitness. Au acces la ele si clientii care au platit cel mai ieftin bilet: adica 3.500 de lire sterline.

Tabacaru a dat mult mai mult de atat insa spune ca face avere de la patru ani, cand contra costa ii strangea bunicii sale lemne. Dupa `90, a adus primele sucuri la dozator si s-a umplut de bani.

"Te mananca degetele sa faci bani din nascare. Ca afacere, daca va aduceti aminte, am inteles ca au pus-o astia pe locul patru, ca fenomemt national dupa revolutie"
, afirma Tabacaru.

Si acum este in topul celor mai bogati romani, doar ca locuieste o jumatate de an in Costa Rica si pe cealalta in Florida.

Abia asteapta sa puna piciorul pe noul Titanic, mai ales ca organizatorii au promis ca ii invita pe Leonardo di Caprio si Kate Winslet la festivitati.

Intreaga croaziera va dura trei saptamani, iar vasul va ajunge de aceasta data la New York.