Din pacate, oferta agentiilor este, la ora actuala, destul de bogata, dar preturile sunt inca foarte mari, mai ales pentru o perioada de criza.

Astfel, fara sa scoateti din buzunar minimum 150 de euro de persoana nu scapati si asta daca mergeti pe una dintre variantele clasice: la noi in tara, la munte si un sejur scurt cu maximum trei nopti de cazare in conditii de confort medii spre joase.

Partea si mai buna, care ar trebui sa va inveseleasca macar putin, este ca acum beneficiati de reduceri pentru ca este inca sezon deschis la early booking!

"Pentru prima data am aplicat conceptul de early booking si pentru vacantele de iarna si discounturile sunt mai mari. Sunt tot mai multi hotelieri care au inteles ca daca nu scad preturile, nu vor avea clienti sau vor avea foarte putini si asta e un lucru bun", a declarat pentru incont.ro Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).

Cele mai ieftine oferte de Craciun si de Revelion sunt la noi in tara, dupa care urmeaza Bulgaria, Ungaria sau chiar si Grecia.

Daca va ganditi sa cumparati un pachet de la agentiile de turism autohtone, ofertele incep de la cateva zeci de euro pentru o noapte de cazare si ajung la sume de ordinul miilor de euro.

Ca o paranteza, asta inseamna ca pentru un pachet combinat Craciun - Revelion, in strainatate, cazare 15 zile in Austria la cinci stele, transport cu avionul si demipensiune (doua mese pe zi) ajungeti sa scoateti din buzunar peste 5.000 de euro de persoana.

Sa ne intoarcem insa la ofertele ieftine! Ce ne putem dori mai mult decat un Revelion ieftin pentru 2011?

Daca vreti sa petreceti un Revelion cat mai ieftin, ofertele pentru la noi in tara incep de la 86 de euro de persoana pentru trei nopti de cazare cu mic dejun inclus. Asta daca faceti parte dintr-un grup numeros de peste 20 de persoane.

Oferta actuala si completa o gasiti AICI!

Alte oferte ieftine gasiti mai jos, centralizate de ANAT la solicitarea incont.ro.

Pentru Romania, la Hotelul Zimbru din Campulung Moldovenesc, Craciunul costa 590 lei pentru trei nopti cazare cu mic dejun inclusv - tip bufet, iar Revelionul 800 de lei.

Un alt Revelion ieftin se poate petrece si la Olanesti si, potrivit ANAT, in general, in statiunile balneare se poate petrece un revelion mai ieftin.

Daca vreti sa faceti o excursie cu masina, in alta tara, in perioada Sarbatorilor, si va orientati spre vacante la clasa "economic", sunt foarte multe oferte de cazare destul de ok. Preturile, in aceste cazuri, incep de la cateva zeci de euro pentru un apart hotel.

Daca vreti sa mai vedeti si altceva, prin strainatate, va puteti face o idee de preturi, si pe grila promoturism.

Preturile pentru pachete sunt destul de diferite asa ca foarte mult conteaza daca mergeti individual, daca preferati autocarul sau avionul.

Un Revelion la ski in Bulgaria costa de la 106 euro in sus, iar unul tot la ski in Austria - de la 252 de euro.

Sa cautam variante si mai ieftine. Daca ne uitam pe ofertele de early booking, discounturile sunt destul de mici, iar preturile nu prea par atragatoare, in unele cazuri.

Oricum, tarifele pentru Revelion sunt mult mai mari fata de cele de Craciun.

Nici pe "masa" Perfect Tour, lucrurile nu stau altfel! Este absolut remarcabil ca in continuare hotelierii romani au niste preturi foarte mari.  

De exemplu, un Craciun petrecut la Predeal te costa aproape la fel cat unul petrecut in Viena.

Sa ne intoarcem la Revelion, o varianta ar mai fi sa mergeti cu autocarul in Grecia, in Turcia sau in Bulgaria.

"Este greu sa intocmim un top al discount-urilor, deoarece sunt mii si mii de tipuri de discount-uri. De obicei, early booking-ul pentru Revelion este cuprins intre 5 si cel mult 20%", spun oficialii ANAT.

O alta varianta ar fi petrecerea sfarsitului de an la Budapesta, cu preturi incepand de la 145 - 200 de euro de persoana.

In concluzie, am putea spune ca daca nu aveti cateva sute de euro sau macar minimum 150 de euro ca sa aveti parte de un Revelion cu transport, casa, masa pentru minimum trei zile, este foarte greu sa nu acceptati oferta de "Acasa".

Destinatiile preferate de romani de Sarbatori (Revelion si Craciun):

1. Romania
    - Valea Prahovei, Predeal, Poiana Brasov
    - Turism rural (Bran Moieciu, Maramures, Bucovina, Marginimea Sibiului)
    - Statiuni balneoclimaterice (Vatra Dornei, Calimanesti-Caciulata, Baile Felix, Sovata etc.)

2. Strainatate
    - Destinatii de iarna - Austria, Bulgaria, Franta, Italia, Elvetia
    - Orase - Paris, Viena, Barcelona, Budapesta, Amsterdam, Praga, Istanbul, Roma
    - Destinatii mediteraneene - Turcia, Egipt, Grecia, Spania, Malta, Cipru
     - Destinatii exotice - insulele din Oceanul Pacific (Mauritius, Maldive, Seychelles), Brazilia, Thailanda, Mexic,   Tenerife, Caraibe
  
Daca aveti sugestii sau ati gasit dumneavoastra o oferta care merita studiata cu atentie, nu ezitati sa ii informati pe toti cei interesati lasand un comentariu in sectiunea Comentarii de mai jos!