Pana in momentul de fata aproape 70.000 de romani si-au facut deja rezervari pentru sezonul rece atat in tara, cat si in strainatate. Unii vor sa ajunga in tari exotice atunci cand gerul o sa fie in toi in Romania, asa ca strang bani pentru Thailanda, Republica Dominicana sau Maldive - cam 1000 de euro pentru sejur.

Altii nu vor sa plece din tara si ajung tot pe Valea Prahovei. La un hotel de patru stele un sejur de 5 nopti de cazare cu demipensiune si masa festiva inclusa costa de la 1750 de lei de persoana, la trei stele aceelasi sejur costa 1400, de lei iar la doua stele preturile pornesc de 1100 de lei de persoana.

Oferte sunt si la cabane si pensiuni, unde preturile variaza de la 500 de lei de persoana pentru sejur si pot ajunge pana la 1500 de lei. Dar cei care vor sa schieze cu adevarat aleg, desigur, Austria.

Printre destinatiile cautate raman si cele exotice, in ciuda vremurilor grele pe care le traim. Republica Dominicana, insulele Maldive si Mauritius sunt cateva dintre locurile in care viseaza sa ajunga multi romani la iarna. Cei care aleg insa statiunile de schi din Austria si Elvetia, platesc de trei ori mai putin.