Seara, echipele de la curatenie isi fac aparitia. Cativa tineri aduna constiincios alge si le pun in niste saci. Pana aici, e laudabil ce fac. Doar ca, dupa ce strang un morman, se urca intr-o hidrobicicleta si pleaca in larg.

Luati la intrebari de omul revoltat, angajatii n-au recunoscut nimic, ba chiar si-au permis o gluma usor deplasata: spun ca asa dau mancare la pesti.

Metoda este discutabila. Aduse de mare si aruncate pe plaja, algele sunt lasate cu zilele pana se imput, dupa care sunt duse inapoi in valuri. De unde vor ajunge iar pe nisip, pentru ca noi nu avem plase ca bulgarii sau ca turcii.

Administratorul plajei din Eforie Nord a recunoscut ca oamenii lui arunca gunoiul in mare, dar sustine ca este fortat de imprejurari.

Conform legii, algele trebuie stranse de Directia Apelor, dar pe aceasta plaja administratorul a facut-o si le-a aruncat in mare.

Stupefianta este si explicatia celor de la Directia Apelor. Spun ca ei au venit pe plaja din Eforie, dar au gasit-o curata. Asa ca nu va mirati daca atunci cand o stati in apa o sa vedeti in jur pungi, pahare, coceni de porumb sau mucuri de tigara, luate odata cu alegele putrezite.