Dar in ciuda averii si popularitatii lui, jucatorul argentinian este unul dintce cei mai discreti sportivi ai lumii. Se stie despre el ca are o masina de peste 200.000 de dolari si ca sta intr-o locuinta valoroasa. In rest, totul este invaluit in mister.

Business Insider incearca, totusi, sa patrunda in spatele usilor inchise si dezvaluie cateva din secretele fotbalistului.

De exemplu, Messi a castigat anul trecut din fotbal 41,3 milioane de dolari, dar s-a clasat dupa rivalul sau Cristiano Ronaldo. Dupa semnarea unui nou contract la echipa la care activeaza, Messi a devenit fotbalistul cel mai bine platit din lume.

Presa de specialitate anunta anul trecut ca atacantul argentinian al echipei FC Barcelona si-a prelungit contractul cu gruparea catalana pana in vara anului 2018, pe un salariu annual cuprins intre 13 si 20 de milioane de euro. Messi are si o clauza de reziliere a intelegerii de 250 de milioane de euro.

Din activitati adiacente fotbalului face cam tot la fel de mult, numai anul trecut castigand 21,5 milioane de dolari din contracte de sponsorizare. Cei mai multi bani ii ia de la Adidas – 4 milioane de dolari pe an, fotbalistul fiind imaginea companiei. Messi mai are contracte pentru publicitate si cu Gillette, Samsung, Gatorade si alte cateva companii.

Messi este atat de valoros pentru Barcelona, incat daca se hotaraste vreodata sa plece, clubul care il cumpara va trebui sa plateasca 340 de milioane de dolari pentru a-l achizitiona.

Jucatorul argentinian este, insa, si unul dintre cei mai discreti sportivi si nu exista decat cateva semne ca traieste la nivelul cuiva care castiga 50 de milioane de dolari pe an. Conduce un Maserati GranTurismo MC Stradale, in valoare de 240.000 de dolari si mai inchiriaza din cand in cand cate un avion pentru deplasari private.

Inca mai pastreaza casa in care a crescut in Argentina, desi niciun membru al familiei sale nu mai locuieste acolo. Si-a adus toata familia in Spania, unde le-a cumparat proprietati.

Este in continuare cu iubita lui din adolescenta, Antonella Roccuzzo, cu care are un copil, insa alte detalii despre viata lor privata nu au ajuns inca in ziarele de scandal.

Suspectat de evaziune fiscala de 4,16 milioane de euro, in 2013

Dar acolo unde sunt bani multi, sunt si probleme cu legea, Messi si tatal sau fiind audiati ore intregi in urma cu un an si jumatate, inr-un dosar de evaziune fiscala.

"Audierea a aratat marea sa dorinta de a-si rezolva situatia cu fiscul si nu de a incepe o lupta exagerata cu statul", declara, la acea data, avocatul fotbalistului, Cristobal Martell.

Martell a precizat ca de la inceputul procedurii familia Messi a dat dovada de transparenta si a cooperat cu autoritatile competente.

Lionel Messi si tatal sau sunt suspectati de o evaziune fiscala de 4,16 milioane de euro, fiind acuzati ca au ascuns de fiscul spaniol o parte a veniturilor din drepturile de imagine ale jucatorului, din perioada 2006-2009. Messi si tatal sau neaga acuzatiile, sustinand ca vinovat ar fi un fost impresar al jucatorului.

Apararea a incercat sa il exonereze pe fotbalist de orice responsabilitate si sa il acuze pe unul dintre fostii impresari ai acestuia, Rodolfo Schinocca. La randul sau, Schinocca a declarat ca el a incetat colaborarea cu Messi in 2006, inainte de perioada in cauza, si l-a acuzat pe Jorge Messi ca a vrut sa deschida "un cont offshore".