Atentie insa, cand vrei sa cauti hotelul pe site-urile de booking, alege-le pe cele de specialitate si deopotriva consacrate in domeniul rezervarilor de cazare online, cum sunt, spre exemplu, www.booking.com , www.hotels.comwww.octopustravel.com, www.expedia.com sau www.travelocity.com. Aceste site-uri au circa 30 de milioane de vizitatori pe zi, dar mai ales reguli foarte stricte cand introduc in baza de date un nou hotel.

"Stiu hoteluri din Romania care s-au inscris pe aceste site-uri si la cateva zile au primit un control din partea lor, ca sa se asigure ca toate specificatiile puse pe site sunt in conformitate cu realitatea. Sunt seriosi si vor sa ofere omului calitatea pe care o plateste”, a declarat pentru incont.ro Mircea Draghici, project manager in cadrul departamentului Hotels, al companiei de consultanta imobiliara CBRE Eurisko.

In Romania, alte astfel de site-uri mai sunt si www.hotel.info, www.octopustravel.ro,  www.rezervarihotel.ro sau www.captaingo.ro.

Cand iti alegi hotelul, unul dintre cei mai importanti pasi este consulatarea evaluarilor date de turisti. In aceasta categorie, poti gasi feedback-urile date de turisti care au stat cazati la hotelul respectiv si care isi lasa impresiile sau nemultumirile. Mai mult, acestia acorda note pe baza unor criterii stabilite de catre site, precum: calitatea camerei, zgomotul in camera, curatenia, amabilitatea si competenta personalului si calitatea micului dejun. O astfel de clasificare exista pe site-ul www.hotel.info.

Site-urile de rezervari online beneficiaza de reduceri de pret, tocmai pe motiv ca aduc hotelurilor clienti si vei vedea la multe ca afiseaza pe prima pagina faptul ca “tarifele sunt mai ieftine decat la receptie”. Tot ce este posibil, dar mai bine verifici cu un simplu telefon la hotelul in cauza. Datele de contact le gasesti in josul paginii de prezentare a hotelului. Trebuie sa stii ca pe masura ce durata sederii este mai mare, preturile scad.  

Unele site-uri de booking au in elementele de cautare, pe langa destinatie, data plecarii, data sosirii si categorii precum: cautarea hotelului in apropierea unei adrese exacte (poate ai prieteni sau cunostiinte in orasul respectiv si vrei sa stai aproape de ei), cautarea hotelului in apropiere de gari, aeroporturi, muzee, zone turistice etc.