Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), piata ruseasca este una dinamica si in crestere, in conditiile in care economia rusa este in recesiune, ca urmare a scaderii preturilor din energie si a embargoului impus de statele occidentale, iar numarul de turisti rusi in strainatate a scazut cu peste 25% anul trecut.

"Federatia Rusa este o piata dinamica, in crestere, reprezentand o oportunitate foarte buna pentru Romania in special pe segmentul balneo, litoral, turism cultural si circuite. Principalele destinatii cautate de turistii rusi care calatoresc in Romania sunt statiunile balneare, vacantele pe litoral si circuitele tematice", informeaza comunicatul ANT.

Ca sa atraga atentia asupra standului romanesc, participantii vor organiza concursuri cu premii in vouchere pentru cazare si tratament. De asemenea, in cadrul targului din Rusia va avea loc o prezentare numita “Romania - Descopera gradina Carpatilor”.

Economia Rusiei a scazut cu 3,9% in 2015, potrivit estimarilor preliminare ale oficiului rus de statistica, pe fondul embargoului impus de statele occidentale asupra tarii, dupa anexarea ilegala a Crimeei, si ca urmare a scaderii puternice a pretului titeiului, de care depinde economia rusa.

Ca urmare a crizei economice, asociatia turoperatorilor din Rusia a estimat, la inceputul acestui an, ca numarul rusilor care au ales in 2015 sa mearga in vacante in strainatate a scazut cu procente cuprinse intre 25% si 35%, in functie de destinatie.

ANT este in subordinea Ministerului Economiei si se ocupa cu promovarea turistica a Romaniei. La targul de la Moscova, Romania va fi prezenta cu un stand de 50 de metri patrati, in care vor expune 13 firme romanesti.