"In perioada 2-5 iunie, Portul Constanta a fost gazda Adunarii Generale 2010 a MedCruise, cea mai mare asociatie din domeniul turismului de croaziera din Europa. La aceasta adunare am avut o discutie cu John Tercek, vicepresedintele companiei americane de croaziere Royal Caribbean, care mi-a spus ca pe turistii americani care pleaca in croaziere nu-i intereseaza in Romania circuitele de genul Palatului Parlamentului, de care sunt interesatii turistii din Europa, pentru ca n-au auzit de Ceausescu", a spus Corina Martin.

Ea a adaugat ca John Tercek i-a explicat ca pe americani ii intereseaza povestile, iar singurul lucru pe care il stiu despre Romania este Dracula.

"Faceti o replica a Castelului Dracula pe Litoral, ca asta vor americanii", i-a mai spus oficialul Royal Carribean presedintelui ANAT.

Potrivit Corinei Martin, o nava a Royal Carribean a ajuns o singura data in Romania, in anul 2007.

Royal Caribbean International opereaza in prezent 21 de nave si vinde si pachete turistice la sol, catre destinatii precum Asia, Canada, Alaska, Europa, America de Sud, Australia si Noua Zeelanda.

Compania organizeaza programe de croaziera catre 400 de destinatii din lume, iar cei mai multi clienti provin din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Germania.

"Ar fi excelent pentru Romania daca ar trece pe la Constanta companii precum Royal Carribean. In general, o nava de acest gen are peste 2.500 de turisti, iar un turist cheltuieste la sol, intr-o singura zi, circa 150 de euro, pentru excursie in Delta, excursie la Bucuresti, degustari de vinuri etc.", a aratat Martin.

Ea a adaugat ca in acest an vor ajunge in Romania 64 de nave croaziera maritime si fluviale, fata de 54 anul trecut, respectiv aproximativ 16.000 de pasageri, comparativ cu circa 15.000 in 2009. Prin comparatie, la Odessa vor ajunge in acest an circa 120 de nave de croaziera.