CFR-ul ne asigura ca nu vom sta mai mult de 1 minut in fata aparatului pentru a cumpara biletul de tren.Ar fi ceva economie de timp daca facem comparatie cu achizitionarea legitimatiei de calatorie de la casierie. In orele aglomerate se poate sta la ghiseu minute bune.Si, nu de putine ori, aceste minute inseamna pierderea trenului.

Aparatele ofera informatii despre orele de plecare si sosire a trenurilor, calatorii putand sa cumpere legitimatii de calatorie, pretul fiind acelasi cu cel perceput la casele de bilete. Deocamdata, plata se face doar prin card bancar, iar rezervarea locurilor se poate face numai la vagoanele clasa, adica la calsa I si a II-a.  

 In urmatoarele trei saptamani vor fi introduse ofertele tarifare (calatorii dus-intors, minigrupuri de calatori etc.) si vor putea fi rezervate locuri la vagoanele de dormit si cusete.
In cursul acestui an, compania intentioneaza sa amplaseze alte zece astfel de aparate in orase principale din tara.

"Asteptam sa vedem care va fi impactul dupa amplasarea primelor aparate in Bucuresti, iar dupa aceea vom decide unde si cand vom amplasa celelalte zece aparate. Analizam orase precum Brasov, Constanta, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara. Valoarea intregului proiect este de 100.000 euro, in fonduri existente", a declarat, vineri, directorul general al CFR Calatori, Liviu Pescarasu.