In cadrul investigatiei declansata din oficiu, in anul 2009, autoritatea de concurenta a constatat existenta unei intelegeri prin care cele sapte societati din Baile Olanesti si-au impartit numarul de locuri si au stabilit tarifele ofertate in cadrul licitatiei.

In domeniul achizitiilor publice concurenta se manifesta in momentul participarii la licitatii. Prin trucarea licitatiei au fost anulate avantajele pe care beneficiarii biletelor de tratament, in calitate de consumatori, ar fi trebuit sa le obtina, respectiv un numar mai mare de locuri la tratament si o mai buna calitate a serviciilor. Dorim sa depistam si sa corectam disfunctionalitatile din acest domeniu, din punct de vedere al concurentei, astfel incat in final sa avem o cheltuire eficienta a fondurilor publice, precum si imbunatatirea transparentei utilizarii lor” a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Cele sapte companii sanctionate de Consiliul Concurentei sunt: SC Olanesti Riviera SA, SC Sind Romania SRL , SC Barreco Lary SRL, SC Omicron SRL, SC Tour Alice SRL, SC Hodo SRL si SC Nex SRL