Grupul TUI vrea sa scada anual costurile Tuifly cu 65 de milioane de euro prin reducerea serviciilor gratuite si a cheltuielilor cu salariatii, scrie publicatia germana Sueddeutsche Zeitung, citata de Mediafax.

TUI vrea sa obtina economii de 35 de milioane de euro din diminuarea costurilor cu forta de munca si negociaza incepand din noiembrie cu angajatii pentru atingerea acestui obiectiv.

"Ne aflam in negocieri, pe care intentionam sa le finalizam in saptamanile urmatoare", a afirmat directorul general al Tuifly, Dieter Nirschl.

Seful Tuifly a refuzat sa comenteze asupra detaliilor programului de reducere a costurilor.

Negocierile au intrat, insa, in impas, noteaza Sueddeutsche Zeitung. Tuifly vrea modificarea acordurilor colective cu angajatii, inghetarea de salarii si schimbari in politica de pensionare anticipata.

De asemenea, TUI analizeaza mutarea unei parti a operatiunilor de mentenanta in Romania. La divizia de mentenanta a companiei lucreaza 350 de tehnicieni, iar multi dintre acestia se pot astepta sa-si piarda locurile de munca.

Restul reducerilor de costuri, de 30 de milioane de euro, vor fi asigurate din renuntarea la unele servicii gratuite oferite pasagerilor in timpul zborurilor, precum ziare, divertisment si paturi.

In schimbul programului de taiere a cheltuielilor, numit Max Thrust, grupul german intentioneaza sa extinda flota de avioane cu inca sase aeronave.