"Turismul de litoral are foarte multe alte probleme legate de calitatea serviciilor, legate de preturi, dar are probleme legate de felul in care s-a construit in ultimii 20 de ani in statiuni ignorandu-se interesele generale, interesul public, respectandu-se un interes privat imediat care pe termen lung a dus la situatia in care ne aflam astazi", a afirmat Elena Udrea in cadrul unui seminar desfasurat la Mangalia, transmite corespondentul Mediafax.

Udrea a precizat ca aceste constructii ilegale ingradesc accesul turistilor la plaje.

"Oamenii vin pe litoral nu numai pentru hotelurile de aici sau mai putin pentru hotelurile de aici, pentru mancarea de pe litoral, vin pentru plaja si soare. Ori plajele au inceput sa fie ocupate de construcÅ£iile fie abuzive, fie constructii care au autorizatie  data de autoritatile publice locale, iar accesul la plaja este din ce in ce mai greu, suprafata este din ce in ce mai mica", a mai spus Elena Udrea.

Ea a explicat ca autoritatile se lovesc de opozitia celor care au realizat aceste constructii si nu inteleg ca ele trebuie demolate.

"Ne lovim de o opozitie fantastica din partea celor care au ignorat si legile si interesele generale si au construit cum au vrut. Aseara am avut o situatie absolut grava, din punct de vedere al statului, in Costinesti, unde cei care au construit incalcand legea au ignorat somatiile date, actiunile statului de demolare, si au revenit pe teren incercand sa-si definitiveze lucrarea pana la inceputul sezonului", a precizat Elena Udrea.

Ministrul si-ar dori ca plajele de pe litoralul romanesc sa treaca din administrarea statului in cea a Consiliului Judetean, dar este constienta ca acest demers este unul deosebit de dificil si greu de realizat.

Cititi articolul complet pe mediafax.ro