Din circuit vor face parte casa lui Ceausescu din Scornicesti, resedinta din Primaverii, balconul din care dictatorul a tinut ultimul discurs si zidul de la Targoviste, in fata caruia si-a gasit sfarsitul.

Acum se lucreaza la ‘circuitul rosu’. Dorim implicarea autoritatilor publice locale, a privatilor, pentru includerea lui in pachetele turistice”, explica Bogdan Oprea, consilierul ministrului Turismului.

Ce inseamna asta? Sa putem vizita Scornicestiul - locul unde s-a nascut, Doftana - inchisoarea in care a stat ca activist comunist, balconul Comitetului Central - de unde vorbea multimii ca presedinte, vila din Primaverii - resedinta prezidentiala si unitatea militara in care a fost impuscat.

 "Din punct de vedere turistic este un lucru extraordinar sa exploatezi locurile pe unde a trait ultimul mare dictator din Europa de Est. Avem locul unde a fost impuscat (...) Au pastrat zidul si noi vrem sa punem in valoare si locul unde a sfarsit cuplul Ceausescu, locuintele unde au stat, este de mare interes", a declarat Elena Udrea.

Oamenii "au mai trecut de furia" impotriva dictaturii ceausiste, iar turistii din strainatate ar gasi interesante locurile legate de Ceausescu, crede ministrul.

Ministrul este de parere ca pentru occidentali povestea lui Ceausescu este una "interesanta si, daca stii s-o vinzi bine ...". "Si aici intervine rolul nostru, sa cream povestea. Mai departe, cum se opereaza circuitul si cum se vinde in Romania produsul e treaba agentilor de turism", a adaugat Udrea.