Emiratele Arabe Unite au anunţat astfel o schimbare a sistemului de acordare a vizelor turistice, aceasta fiind prima viză pe care o acordă pe cinci ani, pentru mai multe intrări.

Şeicul Mohammed bin Rashid, prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite şi guvernator al emiratului Dubai, a declarat că viza a fost aprobată la prima şedinţă a cabinetului EAU din acest an, scrie News.ro.

Şeicul a spus că viza le va permite turiştilor intrări multiple în ţară pe parcursul a cinci ani, fără a spune dacă va exista o taxă pentru cererea de viză.

În prezent, turiştii pot vizita Emiratele Arabe Unite cu o viză de intrare multiplă gratuită până la 90 de zile, de la data intrării.

Şeicul Mohammed a spus că prin această măsură îşi propune ca Emiratele Arabe Unite să devină o „principală destinaţie turistică la nivel global”.

Mişcarea vine în condiţiile în care numărul total de turişti internaţionali sosiţi la Dubai şi Abu Dhabi a crescut la 15,88 milioane în primele nouă luni ale anului trecut, în creştere de la 15,26 milioane în aceeaşi perioadă din 2018, conform statisticilor Băncii Centrale din Emiratele Arabe Unite.