Simbolul Constantei, care atragea pe vremuri mii si mii de straini arata jalnic.  Dincolo de covorul rosu care nu a mai fost asezat aici de zeci de ani, a ramas aceeasi cladire in paragina care, cel mai probabil, se va prabusi daca nu vor fi luate masuri urgent de reabilitare.

La intrare te intampina porumbeii care si-au gasit, de multi ani, adopost printre peretii gauriti. Ca o ironie a sortii, cea mai valoroasa piesa a expozitiei, "Columbina in Verde" de Grigorescu, estimata la 250.000 de euro, poate fi oricand tinta pasarilor.

"Nu am fost avizati. Am fost avizati de starea de degradare a peretilor, nu de pasarele. Va trebui sa vorbim cu Primaria sa le evacueze", spune Alexandru Baldea, director casei de licitatii Artmark.

Panzele, semnate Grigorescu, Tonitza si Pallady, au fost expuse in sala de bal a Cazinoului, unde candva petrecea lumea buna. Astazi este macinata de timp si de nepasare.

Autoritatile din Constanta spun insa ca, in sfarsit, lucrurile nu vor mai ramane asa. Cazinoul a reintrat in patrimoniul Primariei, care a accesat fonduri europene pentru a incepe lucrarile de reabilitare. In total, inclusiv in Centrul Vechi se vor fi investi 100 de milioane de euro.

"As indrazni sa avansez un termen optimist. Pana la sfarsitul anului sa incepem reabilitarea Cazinoului. Iar unul realist ar fi in primavera lui 2014", precizeaza Decebal Fagadau, viceprimarul Muncipiului Constanta.
 
Conform planului, cazinoul din Constanta ar trebui sa arate ca nou pana la sfarsitul anului 2015.