Atlentico Madrid si Athletic Club Bilbao sunt cele doua echipe care isi vor juca sansa pe national arena. Se anunta o memorabila finala latina intr-un oras latin, asa ca Bucurestiul freamata. In timp ce la Intercontinental sunt asteptati jucatorii echipei de pe Vincente Calderon, La Crown Plaza vin bascii, care au uimit Europa dupa eliminarea celor de la Manchester United si Schalke 04.

Iata cum arata camera in care va sta Llorente sau Muniain. Jucatorii au cerut  prosoape extra si serviciul de spalat-calcat non stop. ''Vor avea o sala speciala pentru toate mesele, o sala pentru intalnirile si pregatirile inainte de meci. In cazul in care vor castiga, vom organiza o petrecere in cea mai mare sala a hotelului", spune Ana Maria Ciotec, directorul de vanzari al Crown Plaza.

Sportivii vin la Bucuresti insotiti de nutritionistul lor, care ii va da instructiuni clare bucatarului indian al hotelului. ''Vor manca peste proaspat, carnea este si ea alba. Sunt specificate cantitatea de carne, uleiul pe care avem voie sa-l folosim care e in cantitate foarte mica sau chiar deloc, foarte putina sare sau piper, condimente", a precizat Ashlie Dias, bucatar sef la Crown Plaza.

Mii de rezervari si-au facut si suporterii celor doua finaliste. Cei mai multi dintre ei sunt spanioli: 18.000 la numar. Stadionul este impecabil, pregatirile sunt in toi si totusi suporterii spanioli vin in Romania cu inima stransa. Chiar cei de la Ministerul Afacerilor Externe Spaniol i-au avertizat pe acestia sa stea cu ochii in patru in Bucuresti pentru risca sa fie atacati de maidanezii nostri.'

Nici vorba sa se intample asa ceva, sustine primarul capitalei. ''Mai sunt cativa stingheri pe acolo pe langa stadion, o sa-i strange pe toti", spune Sorin Oprescu.

In total ne asteptam la 40.000 de oaspeti straini. Si tocmai de aceea, pentru a evita ambuteiajele autoritatile au decis ca pe 9 mai, elevii vor sta acasa. "Conducerile unitatilor de invatamant vor lua masuri pentru recuperarea intensiva a materiei", mai precizeaza ISMB.

O alta masura vizeaza crearea unor curse si trasee speciale de la aeroport catre zonele pentru fani: Piata Constitutiei si Piata George Enescu sau Arena Nationala. "Vom introduce si autobuzele turistice special pentru turisti su suporteri", afirma Brandusa Raeceanu, puratorul de cuvant al RATB.

Pentru siguranta turistilor, in ziua meciului 1.600 de jandarmi vor patrula prin Capitala.