In acelasi timp insa, jurnalistul si prietenul care l-a insotit in calatorie, atrag atentia asupra unui aspect care pune in pericol biodiversitatea naturii din Romania: defrisarea masiva a padurilor, scrie Gandul.

In editorialul sau, "Lost in Transylvania", Clive Aslet povesteste ce a insemnat voiajul pe care l-a facut in "lumea care pare sa aiba mai mult in comun cu romanele lui Thomas Hardy decat cu Europa moderna".

Insotit de Paul Lister, fondatorul ''European Nature Trust'' (un ONG international care militeaza pentru conservarea spatiilor salbatice precum Muntii Carpati - n.r.), cunoscut si pentru faptul ca este producatorul documentarului "Wild Carpathia", tradus in 20 de limbi si vizionat in 119 tari ale lumii, Aslet a cutreierat Depresiunea Transilvaniei si versantele carpatice din centrul tarii.

Lister, fiul unuia dintre cofondatorii MFI, retailerul de mobilier britanic care a incetat comertul in 2008, considera ca aceasta zona este echivalentul european al Parcului National Yellowstone din Statele Unite ale Americii.

Pe teritoriul Transilvaniei, traiesc specii diferite de animale salbatice, care au disparut, cu mult timp in urma, din alte zone ale lumii, iar partea romana a Carpatilor este cea mai biodiversificata, aici existand mai multi ursi bruni decat oriunde altundeva in Europa.

Citeste si

Informatii despre Serviciul Secret Britanic. 10 lucruri pe care nu le stiai despre recrutorii agentului 007