Contractul de franciza marcheaza astfel startul procesului de conversie a celor 270 de camere existente in cadrul Grand Plaza București catre un nou hotel Sheraton, transmite Mediafax.

"Suntem incantațti sa fim parteneri alaturi de Grand Plaza Hotel in realizarea primului nostru proiect de dezvoltare a unui hotel prin care vom introduce brandul Sheraton in capitala Romaniei, o capitala cu un potential si o dinamica extraordinara", a declarat Michael Wale, presedintele Starwood Hotels & Resorts, Europa, Africa si Orientul Mijlociu.

El a adaugat ca avand cea mai mare notorietate si reprezentare la nivelul portofoliului Starwood, Sheraton continua sa fie un "pionier" in mai multe piete emergente din intreaga lume. 

Sheraton Bucharest Hotel va avea 270 de camere, doua restaurante, un bar si un club lounge. 

Brandul Sheraton a finalizat recent o revitalizare comerciala la nivel global in valoare de 6 miliarde dolari si este in prezent in proces de extindere la nivel mondial, in valoare de 8 miliarde de dolari, aflat in derulare in urmatorii trei ani.

Sheraton este detinut de Starwood Hotels & Resorts Worldwide si este cel mai mare brand al acestuia, fiind una dintre cele mai importante companii de ospitalitate si agrement din lume, cu aproape 1.200 de imobile in 100 de tari si 181.400 de angajati

La finele anului trecut, Consiliul Concurentei a anuntat aprobarea tranzactiei prin care Tatika Investments din Cipru, care detine Ramada Parc si Ramada Plaza, preia International Business Trading, proprietara Howard Johnson Bucuresti, cele trei hoteluri apartinand indirect, potrivit unor surse, omului de afaceri Radu Dimofte.