Dupa ce s-au uitat pe studii si au vazut ca noi cand ajungem la destinatii impartim bani in stanga si-n dreapta, francezii au gandit niste oferte. Iar marti s-au prezentat cu ele la Bucuresti.

Francezii stiu ca peste 100.000 de romani le aleg anual tara ca destinatie de vacanta. Tocmai de aceea ofertele pentru sfarsit de an, dar si cele pentru 2011, includ de acum destinatii noi.

Tahiti, Guadalupe sau Sain-Martin vor fi cateva dintre fostele colonii franceze in care romanii fara teama zilei de maine se vor putea plimba.

Datele arata ca si in 2010 romanul care si-a permis un concediu in strainatate nu s-a uitat la bani. Grecii, de pilda, nu ar renunta la noi nici in ruptul capului, pentru ca au observat ca ne place sa cumparam de toate.

Austriecii ne-au schitat si ei profilul: turistul din Romania sta la 4 si la 5 stele si cheltuieste cam 1000 de euro pe saptamana. Spre deosebire de nemti, britanici, francezi, care aleg stele mai putine si nu deschid cu atata usurinta portofelul.

Si in Turcia iesim in evidenta. Suntem printre putinii turisti care platesc pachetul all-inclusive si nu renunta nici la iesirile in oras.

Strainii, care ne aseamana cu risipitorii rusi, nu stiu insa ca multi romani strang cureaua si un an intreg pentru un astfel de concediu.