Cele 11 hoteluri, cu 2.700 de camere, reprezinta, practic, cel mai mare pachet scos vreodata la vanzare de un operator privat de turism din Romania.

Cand au cumparat, in urma cu aproape 15 ani, 12 hoteluri pe litoral, fratii Micula deveneau cei mai mari turoperatori de la mare. Multi agenti de turism au sperat atunci ca cei doi frati, printre cei mai puternici oameni de afaceri din Romania la vremea respectiva, sa investeasca in hoteluri si sa le renoveze. Acest lucru nu s-a intamplat in urmatorii ani, iar hotelurile s-au degradat cu timpul.

Cu exceptia unui singur hotel, Patria, preluat de fiul unuia dintre fratii Micula, care l-a modernizat si ridicat de la doua la trei stele, toate celelalte 11 hoteluri arata la fel ca in 1989.

Profit.ro citeaza agenti de turism conform carora, cu mici exceptii, tot mobilierul si chiar si perdelele celor 11 hoteluri sunt de pe vremea comunismului. Toate sunt clasificate la doua stele, cu exceptia unuia dintre ele, Prahova din Neptun, care are o stea.

Practic, fratii Micula vor sa isi vanda toate hotelurile de la mare, cu exceptia Patria din Mamaia. Este vorba de hotelul National (160 camere) si Unirea (176 de camere) din Mamaia, de Banat (221 camere), Slatina (225 camere) si Craiova (163 camere) din Olimp si de Terra (302 camere), Caraiman (242 camere), Clabucet (242 camere) Prahova (325 camere), Romanta (322 camere) si Balea (323 camere) din Neptun. Pe langa cele 11 hoteluri cu 2.700 de camere, fratii Micula mai vor sa vanda si terenul bazei de servicii Neptun, care se intinde pe 3,2 hectare.

Un raport oficial al Autoritatii de Supraveghere Financiara citat de presa recent arata ca nicunul dintre cele 12 hoteluri detinute pe litoral de fratii Micula nu a avut profit.