"Mare parte din hoteluri care au apartinut statului s-au vandut pe nimic, sunt unii care nici nu vor sa faca turism si le tin fie inchise, fie intr-o stare de degradare care face imposibila activitatea turistica", a declarat Elena Udrea, prezenta Mangalia, unde au fost finalizate lucrarile de modernizare ale portului turistic. Ministerul a platit aproximativ 5 milioane de euro pentru realizarea acestor lucrari.

Udrea a precizat ca exista o lege care permite exproprierea proprietarilor acestor constructii, dar aceasta trebuie pusa in aplicare impreuna cu autoritatile locale.

Cum isi asteapta litoralul romanesc turistii: cladiri in paragina si munti de gunoaie VIDEO

Au luat fonduri europene pentru un complex turistic, dar l-au lasat in paragina. UE vrea banii inapoi

Totodata, ea a afirmat ca vor avea loc negocieri cu proprietarii hotelurilor, iar in cazul in care acestia nu vor reinvesti in reabilitarea lor urmeaza exproprierile, reabilitarea unitatilor si reintroducerea lor in circuitul turistic. "Avem o lege care ne permite sa expropriem astazi pe cei care fie nu fac turism si tin blocate hoteluri pe litoral, fie au construit pe plaja. In ultimii 20 de ani fiecare a construit unde a vrut pe litoral, iar plajele sunt ocupate de constructii abuzive. Avem legislatie, dar trebuie sa colaboram cu primariile. Singuri nu putem face nimic. Ce demolam noi ziua, se construieste noaptea pe ascuns", a afirmat ministrul Turismului.

Potrivit MDRT, baza legala pentru efectuarea exproprierilor o constituie Legea 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, cu modificarile si completarile ulterioare si HG 53/2011.

In textul actul normativ sunt considerate de utilitate publica si lucrarile de constructie, reabilitare, modernizare, dezvoltare si ecologizare a zonei litorale a Marii Negre, precum si a statiunilor turistice de interes national.

Citeste si

Cea mai interesanta reclama 3D la bere. Realizarea intregului proiect a durat doi ani VIDEO

Harta lumii va fi redesenata. Un nou stat se naste maine