Germania a devenit una dintre alegerile preferate de catre turistii romani, fie pentru turismul cultural, fie pentru relaxare. Numarul de calatorii catre Germania dinspre tarile balcanice a ajuns la 1,9 milioane pe an si se preconizeaza o crestere de peste 2 milioane de calatorii pe an pana in 2020, se arata intr-un comunicat al DZT remis Incont.ro.

In ceea ce priveste turistii romani, anul trecut s-au inregistrat 583.000 de calatorii in Germania si aproape 640.000 de innoptari, cu 14,6% mai mult decat in 2012. In ultimii sase ani se observa o crestere de 72,4% a innoptarilor vizitatorilor romani.

Regiunile preferate de romani

Intr-un top realizat de DZT cu privire la cele mai populare regiuni alese de turistii romani se afla Bayern, Baden-Württemberg, Hessen, Nordrhein-Westfalen si Berlin.

De asemenea, o cercetare realizata asupra sumei cheltuite de catre romani intr-o vacanta in Germania arata ca acestia platesc, in medie, 558 de euro/calatorie, cu 15% mai putin decat in 2012.

Organizatia Germana pentru Turism (DZT) este „asociatia turistica“ nationala a Germaniei, constituita ca parteneriat public privat cu sediul central in Frankfurt pe Main. DZT are 30 de reprezentante in diferite tari.