"Am constatat un dezechilibru intre interesele publice si cele private. Am incercat un echilibru, pentru ca nu putem trai doar cu vise. Am ajuns, dupa 23 de ani, sa avem un mediu de afaceri neetic si plin de inechitati. (...) Vrem un mediu de afaceri echitabil si predictibil", a afirmat Maria Grapini intr-o conferinta, citata de Mediafax.

Ea a spus ca va cauta, alaturi de ministerele Economiei, Finantelor Publice, Bugetului si Marilor Proiecte, modalitati de reducere a "nenorocitei poveri fiscale pe IMM-uri".

"Pana in octombrie va trebui sa oferim mediului de afaceri care va fi cadrul in care va opera in 2014", a adaugat Grapini, adaugand ca la 1 octombrie va fi introdus noul impozit pentru firmele din turism si ca acesta va avea ca efecte diminuarea impozitelor achitate de contribuabilii corecti si cresterea incasarilor bugetare.

Totodata, Grapini a spus ca a cerut mai multi bani la viitoarea rectificare bugetara, fara sa precizeze suma. Tema anuntata a conferintei de presa a fost bilantul primelor sase luni ale Mariei Grapini la conducerea ministerului. Ministrul delegat nu a putut oferi insa nicio informatie privind cheltuielile institutiei sau alti indicatori financiari.