In ciuda continuarii masurilor de austeritate si a fluxurilor de imigranti, Grecia spera sa inregistreze anul acesta mai multi vizitatori straini decat in 2015.
 
"27 de milioane este o tinta majora - este o piatra de hotar. Exista estimari ca numarul turistilor straini ar putea fi chiar mai ridicat, undeva la 27,5 milioane", le-a declarat jurnalistilor Lefteris Kretsos, aflat la New York.

Acesta a adaugat ca turistii vor veni in Grecia pe fondul instabilitatii existente in alte state mediteraneene.

Grecia a demonstrat o performanta impresionanta in majorarea veniturilor publice, a exporturilor si in atragerea de fonduri europene, de la cel mai recent pachet de asistenta financiara, semnat in iulie, a explicat Kretsos.

Acesta a apreciat: "Pentru prima data din 2010, credem ca am depasit intr-adevar perioada cea mai dificila si ne indreptam spre o noua era de stabilitate politica si economica".

Grecia se bazeaza pe monumentele istorice si plajele sale pentru relansarea economica. Sectorul turismului este principala sursa de venit a Greciei, fiind responsabil pentru 17% din PIB si angajand 20% din populatie.