Mai mult, unii clienti si-au anulat rezervarile deja facute cand au vazut situatia din Atena.

Raul unora, castigul altora! Imediat, turcii au atacat si ei in razboiul turistic. In timp ce turcii se lauda cu statiuni sigure, grecii pun la bataie pachete ieftine, botezate de agentii nostrii "Grecia pentru toti".

Asta inseamna ca acum, in luna iunie, in Paralia Katerini un sejur de 7 zile la 3 stele costa 140 de euro, iar in bani intra si biletul de autocar. In luna august, un sejur la un hotel de 3 stele din Corfu, cu demipensiune si transport cu avionul costa 299 de euro.

In Turcia, in schimb, tot la 3 stele, in aceeasi perioada pretul este de 400 de euro. La 5 stele, pretul sare de 680 de euro de persoana. Pentru ambele variante sunt incluse doua mese pe zi.

Potrivit Asociatiei de Turism din Grecia, numai in ultimele saptamani au fost anulate aproape 6.000 de rezervari in Atena. Pana la finalul sezonului, numarul celor care se razgandesc ar putea sa ajunga la cateva zeci de mii, se tem autoritatile. Printre ei si romani.

Agentii de turism dau asigurari ca in insulele grecesti nu exista niciun fel de pericol. Iar ca sa fie si mai convingatori, prezinta pachete promotionale.

Asadar se anunta o lupta stransa, chiar daca hotelierii turci anunta preturi ceva mai mari. Spera ca toti turistii care ocolesc Grecia afectata de criza sa devina musafirii lor.

Si totusi, exista posibilitatea ca Grecia, Turcia si Bulgaria sa creeze un parteneriat in aceasta vara. Astfel, grecii si turcii ar putea trimite turisti in statiunile montane din Bulgaria.

In semn de multumire, bulgarii le-ar putea promova tarile ca destinatii extrordinare pentru plaja sau pelerinaje religioase.