Turcia ramane destinatia turistica preferata de romani, sustin proprietarii celei mai mari agentii de turism de pe piata locala, dupa cifra de afaceri. Potrivit Happy Tour, 7.000 de romani vor petrece vara aceasta un in Turcia.

Sejururile de sapte nopti din Antalya pornesc de la 350 euro/persoana si pot ajunge chiar si la 3.000 euro/persoana, la complexurile hoteliere de 5 stele ultra all-inclusive. Antalya este preferata in special de turistii romani care calatoresc impreuna cu familiile, acestia optand pentru servicii all inclusive sau ultra all inclusive.

Pe langa Antalya, romanii vizeaza si insulele grecesti, si anume: Mykonos, Santorini, Corfu, Creta, dar si insulele baleare, ca Palma de Mallorca sau Tenerife.

“Pentru acest sezon de vara am observat o schimbare considerabila in comportamentul turistului roman. In primul rand, turistii au profitat de ofertele de tip early bird, lansate la inceputul anului, si si-au rezervat vacanta de vara inca din primele luni ale anului, beneficiind de reduceri de pana la 40%. In 2013, turistii nostri au ales conditii de cazare mai bune si vacante mai scumpe”, a declarat Madalina Grosu, Product Manager Happy Tour, intr-un comunicat.

Happy Tour a fost infiintata in 1996 de Nicolae Demetriade, ca business de familie. La sfarsitul lui 2007, compania a fost achizitionata de fondul spaniol de investitii GED Capital. Anul trecut, grupul Happy Tour a raportat o cifra de afaceri de peste 57 milioane de euro, in crestere cu 10%. Pentru 2013 estimeaza vanzari de 70 milioane de euro.