"Succesul din acest an al litoralului romanesc il depaseste chiar si pe cel din 2008, cand Romania inca nu cunostea criza, iar puterea de cumparare a populatiei era mult mai mare. Revenirea turistilor romani pe litoralul autohton se datoreaza eforturilor facute de hotelieri si de turoperatori de a oferi conditii mai bune si de a mentine preturile la niveluri comparabile cu cele ale concurentei straine. In plus, a inceput sa functioneze si in Romania un all inclusive de calitate care este foarte cautat de familii", se arata intr-un comunicat transmis de FPTR, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, litoralul romanesc a convins pentru ca plajele sunt curate, serviciile s-au imbunatatit, iar evenimentele mondene si cele care incurajeaza turismul de distractie sunt si ele o atractie pentru turisti.

Federatia considera ca trebuie gandit un program special de oferte pentru luna septembrie pentru a prelungi sezonul si mentine gradul de ocupare al litoralului si la inceputul toamnei, profitand de vremea buna care se anunta.

Citeste si:

Frumusetea de dincolo de ruine. Cum impresioneaza vilele abandonate din Europa GALERIE FOTO

Cine isi permite sa cheltuiasca 3.000 lei pe weekend la Marea Neagra VIDEO