Unitatile de cazare de la malul marii vor fi deschise de la 1 mai pana pe 1 octombrie. Interesant este ca operatorii de turism care vor realiza acest lucru, vor fi si recompensati: platesc doar jumatate din impozite.

Noile prevederi din legea turismului au fost aprobate duminica, in sedinta Guvernului si transmise Parlamentului pentru adoptare in regim de urgenta.

Ce schimbari au loc?

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a vorbit si despre un sistem de gestiune a informatiilor din sectorul hotelier, motivand ca datele transmise prin Institutul National de Statistica nu sunt "deloc relevante" pentru realitatile din turism.

Operatorii din statiuni se vor ocupa de administrarea plajelor. Totodata, patronii de vile, pensiuni si hoteluri vor trebui sa plateasca o taxa hoteliera de 1%. 50% din aceasta suma va ajunge la autoritatea locala, iar restul de bani vor fi folositi pentru proiectele de dezvoltare turistica.

De asemenea, noua lege a turismului propune infiintarea de parcuri turistice si asociatii de dezvoltare si promovare a turismului la nivel regional.