Constructia Hotelului de Gheata a fost finalizata cu cateva zile mai devreme, datorita conditiilor meteorologice favorabile, lucrarile debutand la inceputul lunii decembrie.

Astfel, incepand de duminica, hotelul poate fi vizitat in regim de muzeu, biletul de intrare costand opt lei.

"Hotelul de Gheata este deschis de azi (duminica - n.r.), se poate vizita in regim de muzeu, barul functioneaza de asemenea, iar de la ora 18.00 este deschis, zilnic, si Restaurantul de Gheata din incinta hotelului. Toate cele 12 camere, care au drept tema comuna «Carnavalul», sunt pregatite de oaspeti, iar o noapte intr-o camera de gheata costa 300 de lei, la fel ca si anul trecut. Acestea au fost rezervate pentru sarbatoarea Craciunului si sunt ocupate in totalitate si pentru noaptea dintre ani, insa mai sunt disponibile pentru Revelion cele trei igluuri adiacente hotelului, care sunt inca in constructie", a declarat Arnold Klingeis, managerul Hotelului de Gheata.

Potrivit acestuia, cele trei igluuri, care vor avea cate un pat dublu, vor fi gata pana in 31 decembrie.

Oferta pentru pachetul de Revelion la Ice Igloo cuprinde petrecerea la Hotelul de Gheata, plus doua nopti la Cabana Balea Lac cu regim de demipensiune pentru restul zilelor si un tur al complexului, la pretul de 359 de euro de persoana.

Cei cazati care vor petrece cumpana dintre ani la Hotelul de Gheata vor manca la o masa complet din gheata, cu un meniu special, partial aranjat pe farfurii din gheata, preparatele fiind pregatite la Cabana Balea.

In afara perioadei sarbatorilor, cei care doresc sa experimenteze o noapte intr-o camera cu totul si cu totul din gheata, pot beneficia de o mini-vacanta de trei nopti, la un pret special. Aceasta include o noapte la Palatul Brukenthal din Avrig - fosta resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal, o noapte la Hotelul de Gheata de la Balea Lac si o noapte la Cabana Balea Lac, micul dejun, transferuri intre locuri de cazare si aeroporturi, turistii putand opta pentru cel din Cluj-Napoca, Targu Mures sau Sibiu. Preturile acestor pachete pornesc de la 200 euro, reducerea fiind de peste 100 euro.