"Analizam foarte serios rebranduirea hotelului", a declarat Sonia Nastase, directorul general al hotelului Howard Johnson, care insa nu a dorit sa comenteze o eventuala afiliere a hotelului sub brandul Sheraton.

Fostul hotel Dorobanti, cu 285 de camere si clasificat la patru stele, a fost redeschis sub brandul Howard Johnson la inceputul anului 2004, dupa o investitie de circa 30 milioane de euro, derulata pe o perioada de patru ani. Hotelul este detinut indirect de omul de afaceri Radu Dimofte, care mai controleaza si hotelurile Ramada Parc si Ramada Plaza din nordul Bucurestiului.

Brandul Sheraton acopera peste 500 de hoteluri in intreaga lume, inclusiv in Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Rusia si Turcia.

In anul 2008, firma Sigma Towers, controlata de proprietarul echipei de fotbal Cfr Cluj, Arpad Paszkany, a semnat un parteneriat cu Starwood Hotels & Resorts Worldwide, pentru a deschide la Cluj un hotel de cinci stele sub brandul Sheraton. Potrivit site-ului Starwood Hotels, hotelul Sheraton de la Cluj va fi deschis la 1 ianuarie 2016.

Starwood Hotels & Resorts Worldwide este unul dintre cei mai mari operatori de hoteluri la nivel mondial, cu 1.169 de proprietati in aproape 100 de tari si 171.000 de angajati. Compania detine marci precum Le Méridien, Westin sau Four Points.

Grupul este listat la bursa de la New York si a raportat pentru primele noua luni ale acestui an venituri de 4,6 miliarde de dolari, in scadere cu 3,9% fata de nivelul din perioada corespunzatoare din 2012. Profitul net dupa plata intereselor minoritare a crescut insa cu 20,7%, la 507 milioane de dolari. Starwood Hotels are o capitalizare de piata de 14,4 miliarde de dolari.