Simona Ciolacu a lucrat 11 ani intr-o multinationala, dar si-a dorit mereu sa lucreze in turism. Pentru a atrage cumva atentia turistilor din Mamaia, a construit impreuna cu sotul ei un boutique hotel de 5 stele, pe malul lacului Siutghiol. Parisul a inspirat-o. Fiecare camera este decorata altfel si are nume sugestive: mar, campari, camp cu flori, aqua sau…ciocolata. "Cred ca media de varsta ar fi 26 de ani - 55 de ani maxim si sunt oameni care apreciaza luxul", spune proprietarul unitatii de cazare.

O noapte de cazare costa, intr-o camera standard, intre 250 si 350 de lei, iar un apartament intre 500 si 600 de lei. Conceptul de boutique hotel a inceput sa "prinda'' si in sudul litoralului - la Venus. O noapte intr-un astfel de apartament costa intre 400 si 650 de lei, in functie de perioada aleasa. Iar intr-o camera dubla intre 200 si 300 de lei, iar rezervarile au inceput sa "curga", potrivit lui Nicolae Moroianu, managerul hotelului.

In Neptun, un alt boutique a aparut ca afacere de familie. Doi soti din Gorj au amenajat 20 de camere si apartamente, iar stilul se adreseaza celori indragostiti de opulenta. O camera aici costa, in plin sezon, 350 de lei pe noapte.