Loredana si Blake locuiesc in Canada, insa pentru ca ea este din Romania a vrut sa vada cum mai arata litoralul nostru. E drept insa ca unde s-au cazat ei aerul este usor diferit. Au ales un hotel de cinci stele din Mamaia si au platit peste 3.000 de euro pentru 5 zile. Nu li se pare mult.

Loredana a plecat in urma cu 11 ani din tara cu o bursa de doctorat. Acum are propriul business, 50 de angajati si castiga milioane de dolari din plasamente si constructii imobiliare. Sotul ei este medic la o clinica din Toronto.

Extrem de discreti, astfel de oameni stau departe de plajele aglomerate. Iar in aceste locuri nu poti fi intampinat decat cu un covor rosu. Clientii stiu ca pasesc astfel spre un hotel, un restaurant sau o plaja de cinci stele, unde serviciile, dar si preturile, sunt pe masura.

Doar masinile de zeci de mii de euro din parcare iti pot da un indiciu despre conturile oaspetilor. Pentru aceasta categorie de turisti conteaza tot pachetul de servicii oferit de gazde. De exemplu, balonul cu oxigen are mult succes. Tot aici se fac tratamente cu foita de aur de 24 de karate. O singura sedinta costa 700 de lei. Seara, urmeaza festinul culinar oferit de bucatari scoliti la Paris sau Milano.

Hotelierii de lux spun ca, in ciuda crizei, chiar si in Romania exista o piata pentru cei pregatiti sa investeasca in calitate. La noi oricum tarifele sunt de 4-5 ori mai mici decat in strainatate.

In weekend-urile din timpul verii, camerele de cinci stele sunt rezervate in totalitate, iar gradul de ocupare din cursul saptamanii depaseste 80 la suta.