Cu cardul european de sanatate, care este valabil 6 luni si se elibereza de casa se sanatate de care apartineti, puteti primi ingrijiri medicale de urgenta daca va aflati pe teritoriul Uniunii Europene.

In plus, cardul deschide si usile spitalelor din Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia. Indiferent daca va imbolnaviti ori ati fost victima unui accident. Nu veti plati nimic daca sunteti intr-o situatie de urgenta sau va rupeti piciorul, aveti o criza de inima sau o toxiinfectie alimentara.

Cheltuielile suplimentare din unitatile medicale straine le achitati. Cand reveniti acasa, va recuperati banii de la casa de sanatate, in baza chitantelor.

Un ghid practic despre cum va ajuta cardul in cele 31 de tari de pe continent este disponibil acum si prin aplicatia pentru telefoane inteligente si tablete, in 24 de limbi, inclusiv romana.

Cardul ii ofera titularului avantaje indiferent de varsta. Copiii il primesc in baza certificatului de nastere, iar adultii cu adeverinta de asigurat. Numarul posesorilor a crescut de 8 ori in ultimii 5 ani.

Pana acum romanii au primit ingrijiri in spitale din Franta, Germania si Italia. Anual, statul roman plateste pentru cheltuielile cu tratamentele in straintate ale cetatenilor sai 1 milion si jumatate de euro.