Sfatul specialiştilor este să urmărim constant şi mişcările companiilor aeriene, pentru că locurile sunt limitate, iar preţurile se schimbă de la o oră la alta.

În ianuarie găsim bilete mai ieftine şi cu 60%, iar cele mai multe companii aeriene au promoţii atrăgătoare. Zilele acestea KLM, TAROM ŞI AIR FRANCE au anunţat reduceri de 40 de procente, iar companiile low-cost cer puţin peste 10 euro pe bilet.

Ryanair are curse din Bucureşti spre Roma la 22 de euro, din Oradea spre Barcelona la 20 de euro, dar se găsesc şi bilete din București -Timișoara la 9, 98 de euro în ianuarie sau București - Paris la doar 48 de euro cu plecare în primăvară.

Şi Wizz Air a scăzut prețurile: București- Bologna, Malta sau Lanarca costă 15 euro, cursa către Nice e 49 de euro, iar un zbor spre Tenerife e 86 de euro. Cu BlueAir o să daţi 53 de euro spre Berlin, 59 pentru Roma sau 49 de euro pentru Torino.

Sunt însă oferte interesante şi pentru destinaţii exotice, din America de Sud, Africa, Asia, dar şi din zona Caraibelor cu 400 de euro.

Însă specialiştii ne sfătuiesc să ţinem cont de câteva lucruri.

Matei Psatta, expert turism: „E important să ştim dacă vrem să călătorim cu bagaj de cală sau dacă vrei să ajungi în centrul oraşului sau nu. Dacă iei în considerare preţul low-cost plus biletul de tren şi bagaj ajungi mai scump decât biletul la compania de linie care are bagajul inclus.″

Mircea Giurca, reprezentant site de călătorii: „Conform datelor noastre, cele mai ieftine bilete de avion pot fi rezervate în medie cu 60 de zile înaintea călătoriei.″

Cirprian Enea, expert turism: „Sunt reduceri mari, chiar şi de 70%.”

Dacă în aceste zile, poate din greşeală, ajungeţi în aeroport cu rucsacul în spate, direct de pe telefonul mobil vă puteţi cumpăra cel mai ieftin city break, pentru că în această perioadă preţurile pachetelor au reduceri cu până la 60 la sută.

Un alt exemplu ar fi Roma 129 de euro cu zbor direct din Timişoara, Craiova, Cluj sau Iaşi. O altă destinaţie căutată este Londra la 139 de euro, Barcelona la 189 de euro sau Lisabona cu 199 de euro.

Însă dacă vrem să stăm mai mult în mini-vacanţă putem alege Praga sau Nisa, doar că aici preţurile depăşesc 200 de euro, însă sunt 3 nopţi de cazare. În general hotelurile sunt de 2, respectiv 3 stele.