"Circa 9.000 de romani vor calatori in acest an pe vasele de croaziera din intreaga lume, in crestere semnificativa fata de anul anterior, cand au fost aproximativ 8.000 de turisti. Cheltuielile totale pentru cazarea pe vase sunt estimate la peste 8 milioane de euro, fata de 6,5 milioane de euro anul trecut", a declarat Nicolae Demetriade, proprietarul agentiei de turism World Travel, prin intermediul careia vor pleca in acest an pe croaziere peste 2.000 de romani, cu 20% mai mult comparativ cu anul trecut, potrivit Mediafax.

Romanii cheltuie, in medie, 1.000-1.200 de euro. Cele mai solicitate vacante la World Travel sunt croazierele in tarile nordice, pe al caror traseu este inclus si Sankt Petersburg, dar si circuite in America de Sud, cu plecare din Chile, pana la Capul Horn, stramtoarea Magelan, Argentina si Uruguay.

Ioan Basea, proprietarul firmei croaziere.net, spune ca cea mai scumpa vacanta vanduta anul trecut a fost o combinatie de trei croaziere catre un cuplu, care a durat doua luni si a costat 60.000 de euro.

Cele mai solicitate destinatii au costat insa mult mai putin, respectiv cele pe Marea Mediterana, intre 400 si 2.500 de euro de persoana, in functie de tipul cabinei si de momentul rezervarii. In aceeasi categorie se inscriu si excursiile la fiordurile norvegiene (900-4.000 euro/persoana) si cele din zona Scandinaviei, cu preturi cuprinse intre 700 si 3.000 de euro.

In topul vacantelor ieftine sunt croazierele in Mediterana Centrala, care dureaza 8 zile si costa 299 de euro de persoana, fara transport, sau 450 de euro, cu zbor inclus.

La Perfect Tour, agentie prin care au plecat anul trecut pe croaziere peste 2.000 de romani, cele mai cautate circuite sunt in tarile nordice, vestul Mediteranei si insulele grecesti, iar tarifele sunt cuprinse intre 298 si 2.500 de euro de persoana.

Citeste si

Top 5 cinci cele mai lungi autostrazi din lume FOTO

Iahtul cu propriile insule si cu un vulcan GALERIE FOTO