Statiunea all-inclusive Terra va avea 40 de vile si doua hoteluri cu 13 etaje. Locuri de joaca pentru copii, terase, magazine si restaurante, impreuna cu o baza SPA ultramoderna, fac de asemenea parte din planurile arhitectilor.

Acestea au fost gata acum aproape 3 ani, dar primaria din 23 August, care a avut initiativa, n-a obtinut aprobarea Consiliului Judetean Constanta. A urmat un proces lung, in urma caruia, abia acum, prefectura a aprobat planul zonal de urbanism.

Daca totul merge bine, in doi ani, spun autoritatile, ne putem bronza in statiunea all-inclusive Terra. Va fi ridicata la 24 de kilometri de Constanta, spre Mangalia si va fi pe jumatatea statiunii Mamaia.

Cu planurile gata, primaria din comuna 23 August asteapta investitori straini. Nemti, francezi, austrieci, turci si olandezi. Primii vor incepe lucrarile austriecii, din toamna. Au anuntat ca investesc aproape 200 de milioane de euro, spune primarul.

Pentru ca strainii sa investeasca in prima statiune romaneasca all-inclusive, autoritatile romane trebuie sa asigure infrastructura: reteaua de canalizare si gaz, electricitate si drumuri, in total 7 milioane de euro pe care Guvernul nu stie inca de unde sa ii scoata.