Potrivit sursei citate, o comparatie intre preturile biletelor de avion pe parcursul anului arata ca luna noiembrie este cea mai ieftina luna pentru calatoriile cu avionul, in afara perioadelor promotionale. 

Astfel, pentru destinatiile intercontinentale, diferenta de pret fata de o alta luna a anului poate insemna o economie de pana la 100 de euro/bilet.

De exemplu, un bilet de avion dus-intors catre Dubai incepe, in luna noiembrie, de la 150 de euro, in timp ce pentru o calatorie in luna decembrie preturile pornesc de la 200 de euro. De asemenea, catre Singapore pretul unui bilet de avion dus-intors incepe de la 508 euro, pentru luna decembrie cel mai mic pret fiind de 574 de euro.

Diferenta de pret fata de luna decembrie este de pana la 70% pentru unele destinatii din Europa. Spre exemplu, daca in luna noiembrie un bilet de avion dus-intors catre Bari costa 18 euro, in luna decembrie pretul acestuia ajunge la 60 de euro, in aceleasi conditii de calatorie.

Biletul de avion spre Valencia incepe de la 34 de euro in noiembrie si de la 64 de euro in decembrie. La Berlin, turistii romani pot ajunge cu 10 euro daca efectueaza calatoria in ultimele 2 saptamani din noiembrie si cu 39 de euro, daca opteaza pentru calatorii in luna decembrie.

Pretul biletelor de avion este extrem de dinamic si influentat de foarte multi factori. Cu toate acestea, am observat ca luna in care majoritatea preturilor scade in mod organic este luna noiembrie. Astfel, turistii romani care isi doresc sa calatoreasca in afara tarii si nu sunt conditionati de o anumita data, pot opta pentru o calatorie in luna noiembrie, care le va scadea costul biletului de avion cu pana la 30%”, a declarat Daniel Truica, CEO Vola.ro.

Din Timisoara, preturile pornesc de la 10 euro

In luna noiembrie, pretul minim pentru un bilet de avion dus-intors este 10 euro, valabil pentru rutele Timisoara-Bruxelles, Timisoara-Niederrhein sau Timisoara-Berlin. Din Bucuresti, cele mai ieftine zboruri sunt catre Milano, Roma, Bologna, Bruxelles si Cluj-Napoca, preturile incepand de la 16 euro.

De asemenea, destinatiile cele mai cerute de turistii romani sunt disponibile in luna noiembrie la preturi cuprinse intre 10 si 60 de euro. Pentru bilete de avion mai ieftine de 20 de euro, turistii pot alege sa calatoreasca la Bruxelles (de la 10 euro), Milano (de la 16 euro), Roma (de la 18 euro) sau Bologna (de la 18 euro). Oferta include si orasele Londra (de la 20 de euro), Venetia (de la 24 de euro), Paris (de la 38 de euro), Barcelona (de la 44 de euro) si Madrid (de la 58 de euro).

Cele mai ieftine 5 destinatii pentru city break in luna noiembrie

Cel mai ieftin city break din portofoliul Vola.ro, pentru luna noiembrie, este un pachet de 2 nopti de cazare si bilet de avion la Roma, pentru 119 euro. Acelasi tip de pachet poate fi rezervat pentru un city break la Milano (de la 139 de euro), Bruxelles (de la 149 de euro) sau Londra (de la 169 de euro). Pentru 3 nopti petrecute la Venetia si bilet de avion dus-intors, oferta incepe de la 129 de euro.  

Vola.ro este cea mai mare agentie online de turism din Romania si ofera servicii complete de turism: bilete de avion de linie si low-cost, rezervari hoteluri, city break-uri, vacante, asigurari medicale de calatorie si servicii de rent-a-car.
In 2015, Vola Romania a avut o cifra de afaceri de aproximativ 42,47 milioane de euro, inregistrand o crestere de 54% fata de 2014, iar la nivel de grup, cifra de afaceri a fost de 63,25 milioane de euro.

Anul trecut, Vola.ro a primit o investitie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, acelasi fond care a mai investit in Romania in Elefant.ro, InternetCorp, Zoot si Vector Watch.