Secretul consta nu atat in beneficiile aduse de sport, cat de ceea ce miscarea te impiedica de fapt sa faci, si anume sa iti petreci timpul intr-un mod nesanatos, scrie cotidianul britanic Financial Times.

“E mult mai bine sa-ti folosesti timpul facand fitness, decat sa mananci fara rost, sa bei ori sa faci cumparaturi”, este de parere antrenorul personal Kathryn Freeland. “In timp ce calatoresti cu avionul poti ajunge sa mananci pana la cinci mese nesanatoase pe zi, din cauza faptului ca te plictisesti. Daca alegi sa faci miscare, in schimb, nu numai ca nu te vei mai plictisi, dar vei arde si multe calorii", adauga antrenorul.

Exercitiile stimuleaza pasagerii

Freeland sustine ca oamenii renunta la miscare de cele mai multe ori din cauza lipsei de timp ori a stresului de a se afla mereu pe drumuri.

“Chiar daca acorzi numai o jumatate de ora miscarii, acest lucru ajuta. Cand programul prea incarcat devine o problema, apeleaza la un instructor pentru a-ti recomanda niste exercitii mai scurte. Un antrenament rapid inseamna oricum mai mult decat niciun fel de antrenament”, afirma antrenorul citat de FT.

Aeroporturile care detin sali de fitness, yoga, piscine ori gradini tropicale

Aeroportul Fairmont din Vancouver, de pilda, are un spa ce include sali de fitness, in timp ce terminalul Changi din Singapore detine, pe langa salile de antrenament, o piscina si patru gradini tropicale pentru cei care doresc sa se relaxeze cu o plimbare.

Toate aceste facilitati, dar si multe altele sunt disponibile si pe aeroporturile din Zurich sau Dubai. Pasagerii stresati pot profita, totodata, si de sedintele de yoga de pe terminalele din San Francisco si Dallas.

Cat despre cei deloc grabiti, care sunt in trecere prin Hong Kong, acestia pot opta pentru o baie in mare, aeroportul orasului fiind la doar 20 de minute distanta de Insulele Lantau.