Ne cazam mai intai la un hotel de doua stele dintr-un cartier de ambasade: 230 de lei pe noapte. Holuri intunecate, un aer imbacsit, mochete scorojite, mobila dinainte de revolutie, iar curatenia lasa mult de dorit.

Tapetul s-a cojit  de pe perete, intrerupatoarele si prizele atarna de fire. La chiuveta din baie apa curge cu rugina, iar in cada patata de mizerie gasim fire de par. Prosoapele aduc mai degraba a carpe de sters pe jos. Frigiderul gol si scos din priza a fost mancat de rugina.

Ne intoarcem la receptie si cerem banii inapoi. Receptionerul n-a taiat chitanta, probabil ca nu suntem primii nemultumiti si se astepta la acest deznodamant

Ne mutam in zona parcului Cismigiu. La 3 stele si 320 de lei pe noapte. In drum spre camera, pe hol ne intampina o pisica maidaneza. Inauntru peretii sunt murdari si crapati, iar prizele, cablurile si intrerupatoarele, desprinse. Tavanul este plin de igrasie, iar pe marginea cazii sunt multe pete negre de mucegai.

Ce nu par sa inteleaga o parte din hotelierii romani este ca in absolut toate unitatile de cazare, indiferent de numarul de stele sau de pret, curatenia este obligatorie.

Oricine poate fi in aceasta vara "Inspectorul vacanta". Este momentul sa cereti servicii si conditii de calitate pentru banii pe care ii platiti. Fotografiati, filmati si sesizati-ne pe www.stirileprotv.ro.