"Cosmar pe plaja din Mamaia". Asa incepe unul dintre mesajele lasate de turisti pe site-ul www.stirileprotv.ro. "Din doua in doua minute trecea unul care, daca nu voia sa-mi vanda porumb, atunci sigur voia o tigara sau un foc. Degeaba au venit jandarmii", continua mesajul.

Intr-adevar, comerciantii au impinzit plajele din Mamaia. Vand namol de Techirghiol, 10 lei doza, piatra ponce, zmeura sau porumb fiert. Pentru doi lei, o femeie pretinde ca poate ghici viitorul. Si, chiar daca este refuzata, ea insista.

Vanzatorii recunosc nonsalant ca amenzile nu ii sperie. In schimb, turistii sunt extrem de deranjati de toti acesti comercianti. Mai mult, se tem ca le vor disparea din bunurile cu care vin pe plaja. In urma plangerilor facute de turisti, unii administratori de plaja si-au angajat firme de paza, insa nici agentii nu pot face prea multe. "Incercam sa ii alungam de pe plaja, mai multe nu putem face in afara sa ii gonim, apoi se intorc iar", spune Iulian Banica, agent de paza.

"Atunci cand au fost concesionate plajele, una din obligatii era ca ei sa isi asigure plaja. Am constat ca nu pot face lucrul asta, pentru ca este plin de tigani, merg in haita, ii ameninta pe cei care sunt cu beach barurile si atunci vom organiza noi o paza centralizata in maximum o saptamana", spune Radu Mazare, primarul Constantei.

Stirile Pro TV va ajuta sa va faceti publice nemultumirile, pentru ca e momentul sa cereti servicii si conditii de calitate pentru banii pe care ii cheltuiti in vacanta pe litoralul romanesc. Oricine poate fi vara aceasta "Inspectorul Vacanta". De pe orice smartphone sau tableta intrati pe www.stirileprotv.ro, la sectiunea Fii reporter, fotografiati, filmati si scrieti un text. Nu uitati ca ne puteti scrie si pe Facebook.