Cea mai noua oferta a hotelierilor americani sunt sejururile destinate celor care nu pot trai fara...tehnologie, scriu cei de la The Wall Street Journal. Practic, daca accepti o astfel de vacanta nu vei mai avea acces la e-mail si nici nu vei putea suna acasa. In plus, vei participa la cursuri de recreere, de reducere a stresului, la expeditii pe munte si vei avea parte de tratamente spa. Insa, intrarea intr-un astfel de program, se face tot prin internet.

Daca vei cumpara o astfel de vacanta printr-un serviciu oferit de retelele sociale, ai discount de 15% din pretul ei. Iar cei care pot intra intr-un astfel de program de detoxifiere este unul destul de mare, 79% din americanii care merg in vacante nu renunta sa-si verifice tableta sau telefonul. In plus, jumatate folosesc tehnologia pentru a tine legatura cu cei de la serviciu

Cum functioneaza serviciul

In ceea ce priveste pretul, costul unei astfel de vacante este destul de piperat, 349 de dolari pe noapte la un hotel de patru stele. Printre hotelurile ce ofera astfel de sejururi se numara Renaissance Pittsburgh Hotel, Quincy din Washington, Lake Placid Lodge din Lake Placid, New York, precum si diverse clinici din Costa Rica si Mexic. Exista si cazuri in care hotelurile au pachete ce contin si optiuni pentru cei care nu rezista mai mult de o zi fara sa tina contact cu serviciul si ofera "pauze digitale".

Practic, atunci cand te cazezi vei preda tot ce presupune interactiune cu tehnologie, de la telefon, la laptop, iar in camera nu ai nici macar televizor. In schimb, in camere ai jocuri care iti vor aminti de copilarie.

Un exemplu este John Peters, de 46 de ani, care a decis sa plece intr-o vacanta de o saptamana in Bahamas. El a renuntat sa-si ia telefonul in vacanta, iar supriza a venit chiar de la fiica sa de patru ani care l-a intrebat intr-o dimineata unde este telefonul. "Am realizat atunci cand de dependent sunt de tehnologie incat fiica mea a ajuns sa asocieze telefonul mobil cu cuvantul tata", spune el.

Si Dean Fisher, de 30 de ani, spune ca fara mobil se simte dezorientata.

Triseaza clientii?

Peters spune ca a avut tendinta sa-si verifice telefonul inainte sa mearga in camera sa doarma in prima seara. Apoi, a renuntat sa mai verifice apelurile cele ramasi acasa.

In schimb, efectele renuntarii la tehnologie pentru o perioada au fost de durata. La intoarcerea din concediu el spune ca acum isi tine telefoanele in board-ul masinii in loc de buzunare.

Citeste si

Un ciclu economic, pe cale sa se sfarseasca. Cum va arata lumea in urmatorii ani. FOTO

Surpriza: investitorii privati nu vor sa participe la refinantarea datoriilor Greciei