In Poiana, partiile se vor lungi, iar la Busteni se vor construi inca doua. Mai ramane sa avem si drumuri bune ca sa nu facem o jumatate de zi pana la munte.

Cu 60% se vor mari partiile din Poiana Brasov, promit autoritatile. Vor fi lungite si largite. Dar cel mai indraznet proiect este sistemul de zapada artificiala. De la trei hectare de partii, peste doi ani ar trebui sa fie inzapezite artificial 60.

Oficialii vor sa amenajeze un lac artificial in varf de munte, in Postavaru. Nu-i mai putin adevarat ca in zona vor fi taiati multi copaci.

Si, ca apa sa nu inghete pe fundul lacului, vor fi montate turbine uriase care o vor mentine in miscare. Instalatiile de zapada artificiala vor fi comandate din calculator. Printr-un simplu click, va fi trimisa zapada exact acolo unde este nevoie de ea.

27 de milioane de euro este valoarea investitiei doar in Poiana Brasov. Si aici, si pe Valea Prahovei cheltuielile se impart intre Guvern si Consiliile Locale.

La Busteni, de exemplu, primaria promite ca anul acesta va fi gata fun parc-ul, cu banda pentru copii care ii urca in varf de partie, babylift, carusel, o suprafata artificiala pentru schiat si vara si un tobogan cu sanii pe sine care inconjoara tot parcul.