De exemplu, daca iti place litoralul romanesc si vrei sa te cazezi in hotelul lui Hagi - Iaki - atunci fii pregatit pentru niste tarife cu adevarat de lux, in ton cu statiunea in care este situat - Mamaia.

Astfel, hotelul este situat la doar 20 de metri de plaja si are conditii de patru stele. In iunie, cea mai ieftina noapte de cazare, te costa 129 de lei dubla standard.

Daca vrei conditii premium, atunci vei da 209 lei intr-unul din cele cinci apartamente cu vedere frontala la mare.

Atentie insa. Tarifele nu includ taxa locala de 5% (care se aplica doar pentru prima noapte de cazare). Daca vei sta singur atunci ai discount de 10 euro. In plus, ai sauna, piscina, SPA, teren de fotbal, internet wireless si parcare.

De altfel, Giga Hagi a facut avere si din turism pe langa investitiile in imobiliare si evident din fotbal. Asa ca, potrivit topului Forbes, cel mai cunoscut fotbalist al Generatiei de aur are o avere estimata la 25 de milioane de euro.

Se merita sa ai un hotel in cea mai scumpa statiune de pe litoral? Datele financiare arata ca da. De exemplu, doar anul trecut, in iunie, hotelul a avut incasari de 1,7 milioane de lei (400.000 euro), potrivit ZF.

O mare parte a oaspetilor sunt chiar fotbalistii echipei nationale cand se afla in stagiu de pregatire sau echipe din Liga I. De altfel, si turistii straini se cazeaza aici, insa reprezinta doar 5% din numarul total.

In Poiana Brasov la Adi Ilie

Si internationalul Adi Ilie si-a incercat norocul in imobiliare. Fotbalistul este proprietarul unui hotel de patru stele in Poiana Brasov - hotel Ruia.

O noapte de cazare intr-o camera dubla costa 300 de lei, insa daca stai mai multe zile ai putea beneficia de reduceri, iar pretul unei nopti poate ajunge pana la 250 de lei.

In plus, poti sa te bucuri de un gratar chiar in curtea hotelului pentru ca ai spatiu special amenajat.

Si lui Adi Ilie ii merg bine afacerile. Topul Forbes arata ca averea lui a crescut anul trecut la 13 milioane de euro, fata de anul precedent. La fel ca si Hagi, Cobra face bani din fotbal turism si imobiliare.

Esti dinamovist? Atunci stai o noapte in hotelul lui Borcea

Actionarul clubului de fotbal Dinamo, Cristi Borcea, nu este pasionat doar de fotbal. Banii i-a facut, in principal,  din afacerile din domeniul petrolier, dar si din cele cu hoteluri. Anul trecut, impreuna cu sotia sa, a inaugurat un hotel de trei stele in Botosani. Este insa al doilea din portofoliul lui Borcea, care are o avere estimata de cei de la Forbes la 60 de milioane de euro. Iar investitiile sunt pe masura, la data inaugurarii acesta spunea ca valoarea investitiei in acest hotel se ridica la doua milioane de euro.

Sa vedem insa cat te costa sa stai o noapte intr-unul din hotelurile dinamovistului. Spre exemplu, daca vorbim despre Bavaria Blu, hotelul din statiunea Mamaia, anul trecut o camera costa 189 de lei, insa anul acesta receptionerii spun ca vor mai reduce din pret, momentan, hotelul fiind in renovare.

In Botosani, preturile sunt mai mici - camera single costa 80 de lei, iar cea matrimoniala 110 lei, insa nu este inclus micul dejun.

Daca insa esti fan Rapid si tii cu gruparea din Giulesti, atunci te poti caza la unul dintre hotelurile lui George Copos. De exemplu, il poti alege pe cel de pe litoral. Hotelul Europa face parte din lantul hotelier Ana Hotels.

Aici, pentru o noapte de cazare in hotelul finantatorului Rapid vei da 111 euro, adica 446 de lei, insa ai conditii de patru stele si internet wireless.

Ai la dispozitie si doua restaurante - unul cu specific international, dar si unul libanez. Nu lipesc nici serviciile SPA.

Finantatorul Rapidului este de atlfel si in top 3 oameni de afaceri din fotbal, in topul Forbes, cu o avere de 180 de milioane de euro. In plus, el nu face afaceri doar din sport si turism, ci si din panificatie, in portofoliul sau figurand si lantul de patiserii Ana Pan.

Si Giga Popescu si-a incercat norocul in turism, insa a renuntat si s-a orientat catre imobiliare si comert.