Fondurile destinate programului sunt de 5,5 milioane de lei anul trecut, de 11 milioane de lei in acest an, 8,5 milioane de lei in 2013 si cate 8,8 milioane de lei in 2014 si 2015, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern elaborat de MDRT.

Banii provin de la bugetul de stat, la care se adauga si fonduri europene, respectiv 25 de milioane de euro in acest an. 

Cu aceste sume vor fi platite si realizarea de materiale de promovare precum cataloage, brosuri, pliante, postere si foi volante, diverse tiparituri, ghiduri si harti turistice, panouri, fotografii, albume, fotoreportaje, filme de animatie si documentare de turism, materiale audiovideo, casete, filme cu specific de turism, CD-uri si DVD-uri turistice, obiecte de protocol etc. 

Acestora li se adauga marketing-ul prin internet, retele de socializare si alte mijloace electronice,.

Totodata, firmele de turism, asociatiile profesionale, patronale si organizatiile neguvernamentale cu activitate in domeniu, autoritatile administratiei publice locale si centrale si alte entitati pot participa gratuit sau in urma achitarii unei taxe la manifestarile expozitionale, in pavilioanele nationale, standurile specializate ori miniexpozitiile la care participa in tara si in strainatate Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. 

Cuantumul taxei de participare se va stabili prin ordin al ministrului, in functie de fiecare manifestare expozitionala, iar valoarea insumata colectata de la toti participantii nu va putea depasi 10% din totalul devizului general al actiunii, scrie Mediafax.