"Peste 60% dintre turistii care merg in vacante vara in strainatate cumpara pachete cu reducere, early booking. Unii dintre ei platesc integral, atunci cand rezerva, dar cei mai multi prefera sa achite in rate. Cei care rezerva inca din octombrie vacanta pentru vara anului viitor au reduceri de pana la 50%, iar cei care achizitioneaza in mai pentru vara acelui an beneficiaza de un discount de 10%", a declarat Marius Pandel, directorul general al agentiei Christian Tour, citat de Mediafax.

El a adaugat ca 20% dintre romani cumpara pachete standard, iar restul de 20% asteapta ofertele last-minute.

Agentia a lansat deja, la 1 octombrie, ofertele pentru anul viitor, care pot fi rezervate cu un avans de 25 de euro, restul putand fi platit in mai multe rate pana in vara. Printre acestea se numara mai multe destinatii din Grecia, Turcia si Spania.

In acest an, Christian Tour a operat 27 de zboruri charter pe saptamana din mai multe orase din tara, iar in topul preferintelor turistilor s-a aflat insula Corfu, urmata de Zakynthos si Creta. Au fost cautate si statiunile de pe litoralul turc.

"Pentru perioada sarbatorilor de iarna ne asteptam ca romanii sa aleaga circuite sau vacante in zonele montane, dar si destinatii exotice. Dubai si Emiratele Arabe, Republica Dominicana, Mexic, Cuba, circuite in Europa si programe de ski in Romania, Bulgaria si Austria se afla in topul preferintelor turistilor pentru acest sfarsit de an", a mai spus Marius Pandel.

In sezonul 2014, pe langa sejururi, circuitele catre destinatii din Turcia, Cehia, Italia, Anglia, Elvetia, Israel, Croatia, Spania, Franta sau tarile nordice (Scandinavia) au fost cautate.

Agentia a relansat in aceasta toamna programul Senior Voyage, prin care estimeaza ca peste 15.000 de persoane vor calatori in intervalul septembrie 2014 - mai 2015 in Italia, Spania, Cipru, Grecia, Turcia, Franta, Portugalia, dar si in Israel sau Dubai. Lansat in 2010, Senior Voyage este conceptul prin care persoanele de peste 55 de ani pot beneficia de programe cu reduceri in mai multe destinatii europene.

"Pentru perioada sarbatorilor de iarna, ne asteptam ca romanii sa aleaga programe pentru destinatii exotice, circuite sau vacante in zonele montane. Dubai si Emiratele Arabe Unite, Caraibe (Rep. Dominicana, Mexic, Cuba), circuite in Europa, circuite exotice, Piete de Craciun si programe la schi (in Romania, Bulgaria sau Austria), acestea sunt cele mai cerute programe pentru sfarsitul de an", a mai spus Pandel.

Christian Tour este a doua agentie de turism din Romania dupa Perfect Tour, din punct de vedere al cifrei de afaceri, cu vanzari de 45 de milioane de euro anul trecut, si concureaza cu Paralela 45, Eximtur, Happy Tour si Mareea.

Agentia este detinuta de Cristian Pandel (38 de ani), care controleaza si Europa Travel.