Membrii grupului britanic au vizitat unitatea de imbuteliere a apei minerale de la Valcele, mofetele de la Covasna, sauna si bazinul in aer liber de la Peteni, precum si o gospodarie rurala.

Fotograful Christian Banfield considera ca o mare parte a societatii occidentale s-a plictisit de tratamentele spa scumpe, bazate pe spectaculozitate si materiale artificiale. 

"Am avut informatii despre locurile din Europa de Est, am decis sa venim personal pentru a evalua regiunea. Ceea ce am vazut consideram ca este ceva minunat: resursele locale sunt coplesitoare, arhitectura este fascinanta, iar tratamentele sunt traditionale”, a spus Banfield. 

Jurnalistii englezi au remarcat frumusetea locurilor si viata sanatoasa pe care o duc localnicii din mediul rural si care s-a pierdut in procesul de globalizare. 

"Cand vorbim de turism, fiind o tema specifica, nu ne gandim doar la acele lucruri care fac parte din viata de toate zilele. Noua insa, mofetele, izvoarele carbogazoase ne ating sufletul, mai ales pentru ca venim din orase mari. Cand vezi cum traiesc oamenii de aici, care isi culeg zarzavaturile din gradinile lor, vrei sa fii partas la aceasta experienta. Este un sentiment care iti incalzeste sufletul si care este in totala contradictie cu acea experienta pe care o traim, cand cumparam alimentele din hipermarketurile din orasele mari, neavand cunostinta de provenienta lor. Un astfel de produs turistic ar putea constitui baza unui pachet pentru gastroturism: turistii ar fi recunoscatori daca ar avea posibilitatea de a vedea modul in care se prepara cascavalul, ar putea invata din aceasta experienta", spun jurnalistii englezi. 

Alla Sokolova, redactor al publicatiei "The Healing Sources", este de parere ca unul dintre obiectivele din judetul Covasna care ar putea atrage turisti este bazinul cu apa minerala de la Peteni. 

"As evidentia bazinele de ape minerale naturale, cum este cel de la Peteni. A fi acolo si a simti natura, sa petreci 3-5 ore intr-una dintre aceste locatii, este o experienta care merita in sine calatoria. Clientii interesati de wellness cauta acest tip de experienta. Trendul din 2013 al Spa-Finder, unul dintre cele mai importante organizatii din industria Spa, si-a fixat ca obiectiv identificarea acestor locatii. Combinand cele de mai sus, vom gasi o destinatie turistica unica, atractiva pentru multi turisti”, a spus Sokolova.

Numarul "The Healing Sources" care contine reportajele din judetul Covasna va iesi de sub tipar in luna februarie a anului 2014.