Programul este valabil de luni si se incheie pe 31 august. Pachetele pregatite de agentiile de turism pornesc de la 518 lei de persoana, pentru sase nopti de cazare plus una gratuita, la un hotel de doua stele din statiunea Venus.

In Eforie Nord pretul este mai ridicat: 822 de lei pentru o persoana care doreste sa plateasca 5 nopti si sa mai ramana o zi in plus. In statiunea cu cele mai mari pretentii, Mamaia, turistii pot sta o saptamana la un hotel de 4 stele contra sumei de 975 de lei de persoana. In aceasta suma, turistii primesc si mic dejun.

Nu uitati insa ca de la 1 septembrie incepe si programul pachete turistice de sase nopti de cazare cu preturi incepand de la 199 lei de persoana.

Platesti cinci nopti si stai sase sau platesti sase nopti si stai sapte, asta in conditiile in care, pana acum o saptamana, o singura noapte de cazare, in furnicarul de pe litoral, depasea 100 de euro. Iar conditiile, in unele cazuri, nu erau cele mai elegante. De altfel, pe cat de greu a inceput sezonul in acest an pe litoral, pe atat de aglomerat e acum. 

Atentie insa. Desi in anuntul facut de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism programul ar trebui sa demareze de luni, nu toate hotelurile au inceput ofertele. In goana dupa turisti hotelierii au rezervat camerele la preturi de plin sezon, inca multe zile, pana la sfarsitul lunii.

Dar, pentru ca suntem in Romania, desi programul de reduceri a inceput de luni, Federatia Patronatelor din Turism nu a reusit inca faca o lista cu toate hotelurile inscrise in pogram, pentru ca turistii sa stie unde sa caute cazare. Asa ca cel mai bine ar fi sa va interesati direct la agentiile de turism.