De saptamana viitoare, multe paduri se vor umple de fum de gratare si muzica lautareasca.

"Activitatile de gratar se desfasoara numai pe aceasta suprafata pietruita, este amenajata si cu cosuri de gunoi, precum si cu mese", spune Adi Samoila, CMS Garda de Mediu Ilfov.

Intr-un alt colt al judetului Ilfov, putin mai sus de manastirea Cernica, gasim intr-o portiune ingradita de padure mese si banci din lemn, cosuri de gunoi si chiar gratare. Accesul intr-un astfel de loc se face contra sumei de 5 lei de persoana. Inchirierea unei mese de pcinic si a unui gratar costa 15 lei. Vestea buna este ca puteti sa veniti si cu ele de acasa

Primariile ar trebui sa amenajeze astfel de spatii. Dar nu toate au bani, asa ca oamenii aprind gratarele unde vad un petic de iarba verde, chiar daca locul e proprietate privata. De cand a venit criza, multe terenuri au fost lasate de izbeliste. Acesta este si cazul unei pajisti din Cernica, devenita cea mai cunoscuta zona de iesit la iarba verde de langa Bucuresti. Doar ca "acest amplasament nu este autorizat pentru activitati de picnic si recreere".

Si aici, si in padurea de vis-a-vis, inca mai sunt gunoaie. Asta desi in zona au fost aduse de primarie un tomberon urias si doua toalete ecologice. 

La fel de ispititoare si, totodata, la fel de interzisa este si padurea Snagovului, care vara se umple si ea de gratare.