Luni dimineata, luxoasa garnitura a facut un popas mult asteptat, la Sinaia. Strainii au fost primiti cu fanfara si s-au minunat apoi de Pelesul nostru.

Dupa o scurta escala la Sinaia, unde pasagerii au vizitat Castelul Peles, Orient Express-ul a ajuns la Bucuresti fara nici cea mai mica intarziere.

Surpinzator, dar cele 15 vagoane ale Orient Expresului, tractate de o locomotiva romaneasca, au ajuns chiar in Gara de Nord cu cateva minute inainte de timpul stabilit.

Cei 100 de turisti se pregatesc acum pentru o seara speciala in Bucuresti. Strainii sunt foarte pretentiosi si pe buna dreptate, daca ne gandim ca fiecare a achitat peste 6.000 de euro pentru calatorie.

La asa un tarif, in tren sunt rasfatati cu cele mai alese bucate. Trenul are 3 vagoane-restaurant. Chelnerii sunt intalieni, iar bucatarii francezi. Un al 4-lea vagon a fost transformat in bar, unde barmanul stie sa prepare peste 120 de cocktailuri si tine la rece cele mai scumpe sampanii.

Cea mai scumpa bautura este insa coniacul frantuzesc.

Angajatii de pe Orient Express castiga intre 2.500 si 5.000 de euro pe luna. Vorbesc cel putin 3 limbi straine si au nenumarate alte talente.

Orient Expres-ul trece prin 6 tari in 6 zile. Principalele opriri sunt la Venetia, Budapesta si la Bucuresti.